Bij Griffith Laboratories aan de Toekomstlaan in Herentals, een producent van voedingsextracten, heeft de nachtploeg voorbije nacht een tijdlang het werk neergelegd.

Vakbonden en directie zitten woensdagavond rond de tafel, maar vermoedelijk voert de nachtploeg sowieso opnieuw actie. Dat meldt het ABVV.
 
Na een productiefout enkele dagen geleden wilde de directie van Griffith Laboratories de verantwoordelijke bediende ontslaan.

Het personeelslid in kwestie weigerde echter in te stemmen met de ontslagregeling die de directie hem voorstelde. Hij zou immers slechts voor 5 maanden worden uitbetaald, terwijl hij contractueel recht heeft op tien maanden.

De man is al 15 jaar werkzaam in het bedrijf. Volgens het ABVV heeft de directie daarop de 2 arbeiders die de bevelen van de bediende op het moment van de productiefout opvolgden, om dringende reden ontslagen.

De directie zou ook verklaard hebben bereid te zijn de 2 opnieuw in dienst te nemen indien de bediende in kwestie de voorgestelde ontslagregeling alsnog aanvaardt.